Cum ne pregatim in mod corespunzator pentru o sesiune de off road? Sfaturi utile de la Landatelier.ro

Sezonul cald, un itinerariu montan deosebit si revizia tehnica a Land Rover-ului sau a oricarei altei masini de teren reprezinta "reteta” ideala a unei sesiuni de off-road reusite. Daca pentru o parte dintre noi, cateva zile de plaja reprezinta o alegere cat se poate de inspirata pentru relaxare, altii aleg sa desfasoare diferite activitati care sa genereze adrenalina, asa cum este spre exemplu off road-ul. Spre deosebire de alte activitati care prespun conducerea unui autovehicul, off road-ul ar putea fi catalogat cu usurinta ca fiind din categoria sporturilor extreme daca tinem cont de complexitatea manevrelor pe care acesta le presupune. Dincolo de riscurile pe care acest sport le presupune, foarte multi dintre cei care il practica o fac pentru ca iubesc adrenalina dincolo de limite.

            Pregatirea pentru un astfel de sport insa este una destul de minutioasa, avand in vedere ca nu poate fi practicat cu orice tip de masina, la fel cum nu poate fi practicat oriunde. Din acest motiv off road-ul ramane un sport de nisa, practicat doar de catre cei care iubesc masinile de teren, natura, dar si adrenalina. Cum ne pregatim insa pentru o sesiune de off road excelenta si ce detalii trebuie foarte bine puse la punct inainte?

            Asigura-te ca masina de teren pe care o vei utiliza functioneaza perfect

            Off road-ul nu poate fi practicat cu orice tip de masina, astfel ca vei avea in mod cert nevoie de o masina de teren, care sa poata face fata itinerariilor accidentate pe care urmeaza sa circului. Din acest motiv, este imperios necesar sa te asiguri ca masina de teren pe care o vei conduce functioneaza in parametri optimi. Astazi, este atat de simplu sa gasesti de la accesorii de calitate pentru Evoque, Land Rover, Range Rover sau alte modele de masini, pana la cele mai complexe piese auto pentru acestea, incat nu merita sa iti asumi niciun fel de risc.

            Alege cu mare atentie traseul

            Desi acest lucru probabil ca nu mai vine ca o noutate pentru cei care practica acest sport extrem, este totusi bine de stiut faptul ca fiecare traseu off road in parte dispune de un anumit grad de dificultate. Din acest motiv, este recomandat sa alegi traseul in functie de experienta pe care o ai in acest sport. Un traseu mult prea dificil pentru gradul tau de pregatire iti poate pune viata in pericol, de aceea este esential sa acorzi atentie acestui aspect.

            Acorda atentie conditiilor meteo

            Chiar daca un traseu off-road este in general unul din care nu lipseste noroiul sau baltile, este totusi necesar sa iei in calcul si starea vremii inainte de a te aventura pe diferite itinerarii specifice. Spre exemplu, daca te afli intr-o zona montana, o zi insorita de vara se poate transforma cu usurinta intr-un veritabil cosmar pentru orice practicant off-road. Astfel, inainte de a pleca increzator in aventura vietii tale, arunca un ochi si pe prognoza meteo, pentru a nu avea parte de surprize mai putin placute.

Vanzari auto

Anunturi

Diverse

Publicitate online