4 Pasi simpli prin care poti avea grija de propria masina. Sfaturi utile de la Rulmentika.ro

        Printre investitiile importante pe care le facem de-a lungul vietii se numara in mod aproape cert si masinile avand in vedere ca nu sunt lucruri pe care le schimbam anual si adesea investim sume importante de bani in

acestea. In asemenea conditii, nu este de mirare faptul ca facem eforturi constante pentru a ne pastra masinile functionale cat mai mult timp. Asa cum bine stim insa, orice model de masina existent pana la ora actuala, este compus din piese si accesorii a caror durata de viata este limitata din pricina uzurii. Chiar daca nu putem stopa complet efectele uzurii, avem totusi posibilitatea de a prelungi durata de viata a componentelor masinii prin a avea grija in mod corespunzator de ele. Asadar, conduita soferului are si ea o contributie destul de mare in procesul de intretinere al unei masini.

            Intretinerea corespunzatoare a unei masini nu este un lucru complicat sau costisitor, insa remedierea anumitor probleme ce pot aparea in situatia in care nu o intretinem in mod corespunzator, in mod cert ne pot pune in situatia de a scoate sume importante de bani din buzunar. Iata asadar cativa pasi simpli prin care poti deveni un sofer mult mai responsabil cu propria masina, avand astfel posibilitatea de a-i prelungi durata de viata.

            Inlocuirea tuturor componentelor ce nu functioneaza corespunzator

            Un prim pas important pe care il putem face pentru a prelungi durata de viata a componentelor masinii este acela de a ne asigura ca toate piesele functioneaza corespunzator. Atunci cand anumite componente nu mai functioneaza in parametri optimi, exista riscul ca acestea sa stea la baza aparitiei unor alte defectiuni majore. Acest lucru presupune in mod cert costuri ridicate si este o situatie pe care iti doresti a o eviti cu orice pret. La ora actuala este mai simplu ca niciodata sa regasesti de la cele mai mici si mai compelxe piese auto, pana la cele clasice. Astfel, daca te vezi nevoit sa inlocuiesti nelipsitii rulmenti auto, cel mai probabil acestia se afla la cel mult un click distanta.

            Ingienizarea constanta a masinii

            O masina perfect curata nu doar ca emana un aer proaspat, insa este totodata si un lucru ce te poate ajuta sa prelungesti durata de viata a masinii tale. Mai precis, murdaria este destul de bine-cunoscuta pentru faptul ca poate duce in timp la tot soiul de deteriorari daca nu este indepartata in timp util. Din acest motiv, este recomandat sa mentii masina mereu curata, atat la interior, cat si la exterior.

            Respecta-ti masina

            Prin respectul fata de propriile masini ne referim indeosebi la conduita soferului. Un stil de condus agresiv nu doar ca poate duce la uzura prematura a unor componente, insa in mod cert acesta poate pune si viata soferului si a pasagerilor intr-un real pericol. Asadar, adoptarea unui stil de condus defensiv iti poate aduce beneficii imprtante atat din punct de evedere financiar, cat si din punct de vedere al sigurantei rutiere.

            Nu amana niciodata inspectiile tehnice

            Atunci cand o anumita componenta a masinii nu mai functioneaza asa cum trebuie, sau produce zgomote ciudate, este momentul perfect pentru o inspectie tehnica in cadrul unui service auto. Cu cat identifici si remediezi mai curand potentialele probleme aparute, cu atat riscul sa te confrunti cu defectiuni majore in viitor scade.

scade.

Vanzari auto

Anunturi

Diverse

Publicitate online