10 sfaturi utile pentru a promova examenul pentru permisul auto din prima

10 sfaturi utile pentru a promova examenul pentru permisul auto din prima

Examenul pentru permis este un examen relativ simplu din viata unei persoane, chiar daca mai multi elevi ai scolilor de soferi nu vad lucrurile asa. Din acest motiv ChestionareAuto.ro vine cu o serie de explicatii si sugestii, in ajutorul persoanelor care vor sa obtina cele mai bune rezultate la examenul de permis. Toate acestea sunt oferite pe baza cunostintelor acumulate in urma discutiilor cu organele competente, cu instructorii si cu scolile de soferi.

Elevul trebuie sa aibe in vedere cel putin urmatoarele aspecte cand invata teoria sau rezolva chestionare auto:

Orice candidat la permis trebuie sa rezolve teste auto DRPCIV cat mai multe! Iata de ce!

Rezolvarea de teste auto DRPCIV pana la proba teoretica este una dintre cele mai bune idei. Prin exemplele intalnite in testele drpciv de pe acest site, elevul poate retine vizual mult mai usor toate informatiile pe care le parcurge. De asemenea, pentru ca invata practic, memoria vizuala va fi pusa la treaba, caz in care toate notiunile sunt mai usor de tinut minte pe perioade lungi de timp, chiar si dupa proba teoretica.

Elevul alege tehnica de invatare potrivita lui. Despre ce fel de tehnica este vorba?

Pentru proba teoretica este important sa fie selectate tehnicile de invatare potrivite. Fiecare persoana invata in modul sau – anumite persoane invata citind in mod repetat, alte persoane invata scriind, altele repeta scriind informatiile pe care si le amintesc.

In functie de aceste aspecte se vor selecta metodele potrivite de invatare, insa trebuie subliniat si apasat pe ideea ca varianta de a invata exclusiv pe baza teoriei este gresita si ca trebuie sa fie rezolvate cat mai multe chestionare auto online.

Sa joace rolul profesorului este pentru elev o tehnica cu rezultate excelente de invatare

Aceasta tehnica este una dintre cele mai bune pentru permisul auto. In momentul in care elevul stapaneste foarte bine anumite notiuni, tot ce trebuie sa faca este sa apeleze la aceasta tehnica. Poate fi aplicata cu ajutorul unui membru al familiei, unui prieten sau unei alte persoane apropiate. Tehnica consta in a explica interlocutorului raspunsurile corecte de la fiecare chestionar. In felul acesta este mult mai usor ca informatiile sa fie sedimentate pe termen lung si de a fi fixate.

Este recomandat ca teoria sa se invete pe capitole. Iata care sunt avantajele!

Invatarea pe capitole este foarte importanta pentru ca ajuta la memorarea mai rapida a notiunilor, ceea ce joaca un rol esential in numeroase domenii, inclusiv pentru permisul de conducere. O persoana care invata si exerseaza pe capitole, va reusi cu siguranta sa invete mai rapid si mai usor toate notiunile, decat o persoana care incearca sa invete totul si apoi trece la chestionare.

Elevul intreaba profesorul/instructorul orice nu intelege

Este recomandat ca in momentul in care la orele de legislatie sau la orele de la scoala de soferi practice apar notiuni pe care elevul nu le intelege, elevul sa intrebe profesorul sau instructorul, sa asculte explicatiile pe care le primeste si sa profite moment pentru a clarifica tot ceea ce nu ii este clar. Elevului nu ar trebui sa ii fie rusine sa puna intrebari pentru ca rolul instructorului acolo acesta este - sa ofere ajutor.

Orice elev trebuie sa invete din greseli

Aceasta regula se refera atat la proba practica, dar si la cea teoretica. In momentul in care elevul rezolva chestionare si greseste, are tendinta de a renunta, de a se descuraja si de a isi pierde concentrarea. Chestionarele gresite sunt insotite si de explicatii cu privire la raspunsul corect, caz in care elevul poate invata din explicatiile pe care le primeste.

De asemenea, atunci cand elevul greseste in trafic, cea mai buna solutie este aceea de a asculta sfaturile primite de la instructor si de a nu se descuraja. Invatarea din propriile experiente este o varianta optima pentru a evolua, in general.

Discutiile constructive cu cei care au sustinut deja examenul de permis sunt un plus

Anumite discutii constructive cu persoanele care au sustinut deja examenul pentru permis sunt ideale pentru toate persoanele care au nevoie de sfaturi. Cei care deja au trecut prin aceasta experienta stiu ce trebuie facut si vor prezenta varianta lor optima de a invata.

Discutand cu mai multe astfel de persoane este usor pentru elev sa isi selecteze singur modul de invatare optim pentru el, incercand toate variantele pe care le-a auzit. In plus, orasul este cea mai mare problema si temere a tuturor elevilor de la scoala de soferi, iar foarte multi care au luat deja permisul stiu cu siguranta ca a fost usor si vor incuraja elevul.

In timpul examenului la sala, calmul si relaxarea sunt esentiale

In cazul examenului scris, numit si proba teoretica, deoarece scris este mult spus, este recomandat ca elevul sa fie atent si relaxat. In momentul in care vede ca a gresit un raspuns, exercitiile de respiratie pot fi o solutie. O sesiune de respiratii adanci de 2 minute va readuce concentrarea si calmul. Sunt foarte multi elevi care atunci cand vad ca au gresit pur si simplu intra intr-o stare in care nimic nu mai este logic si nimic nu mai functioneaza asa cum trebuie, iar greselile vin una dupa cealalta.

Examenul pe traseu nu trebuie sa fie tratat cu superficialitate, oricat de stapan pe sine se simte elevul examinat

Este evident ca la examenul practic este nevoie de multa concentrare, insa atunci cand elevul se afla cu politistul in masina, este foarte posibil sa cedeze psihic si sa aiba tendinta de a renunta complet la toata stapanirea de sine si sa debuteze cu greseli.

Un motor care se opreste inca de la prima incercare de a porni vehiculul este cu siguranta un pas gresit, insa nu atrage cu sine picarea examenului de permis, deci daca elevul isi revine repede si se concentreaza are toate sansele de a lua examenul din prima.

Nu in ultimul rand, autoevaluarea trebuie sa se faca corect

Foarte multi elevi ai scolilor de soferi gresesc inca de la inceput considerand ca stiu sa rezolve chestionarele singuri, fara sa invete. Acest lucru nu este valabil si surpriza va fi una de proportii atunci cand elevul va descoperi ca pica examenul pentru ca unele intrebari nu vor primi raspunsul corect decat cu studiu, cu exercitiu sau cu foarte mult noroc. Cum norocul nu se recomanda ca reper, orele de studiu raman cele mai importante.

 

Vanzari auto

Anunturi

Diverse

Publicitate online